2017. Január elsején álmomban sem gondoltam volna, hogy ennyi minden fog történni velem egy év alatt. Azt tudtam, hogy más lesz ez az év, várakozással és izgalommal vártam, de arra nem számította, hogy ennyi álmom valóra válik, ennyi félelmet legyőzők kilépve a komfortzónámból, és megtanulok bízni hinni magamban  az álmaimat követve.

Egy év alatt annyi élményt és tapasztalatot szereztem, mint azelőtt 5 év alatt.  Hatalmas fejlődésen mentem keresztül mind szakmailag mind a személyiségemben. Most érzem, hogy igazán a saját életemet élem nem pedig másét. Tudom, hogy az utamon vagyok, tudom merre tartok, tudom mit akarok, és mik a következő lépéseim. A legfelemelőbb érzés, hogy azzal foglalkozom amivel szeretnék, a munkám a hivatásom a hobbim. Nem szeretnék mást csinálni, máshol lenni mint ahol most vagyok. Leírhatatlan érzés…

MIK TÖRTÉNTEK 2017-BEN?

1. Új Mexikó, Albuquerque  

Tavaly novemberben tudtam meg, hogy megnyertem a Rézler ösztöndíjat. Több, mint 10 éve vágytam hogy az Egyesült Államokban éljek és kipróbáljam magam. Január 6-án érkeztem meg Albuquerque-be, ahol minden nagyon más, új és szokatlan volt. Azt hiszem kultúrsokkot kaptam,a szó jóértelmében. Az egyetemi oktatás, amelynek keretein belül 4 tantárgyat (munkajog, tárgyalástechnika, kreatívvezetés, szervezeti viselkedés) és mediációs tréninget vettem fel január közepén kezdődött.

Az első mediációs oktatási napról örömkönnyekkel jöttem ki, mert tudtam, hogy ezt akarom csinálni és hogy az utamon vagyok. Az 5 eltöltött hónap alatt rengeteg új embert ismertem meg akik minden napomat szebbé tették. A mediációs tréninget követően lehetőség nyílt a helyi bíróságon mediálni, ami egy életre szóló élményt jelentett. A teljes beszámolóm ide kattintva elolvasható.

18216896_426710627694111_9042685230781395467_o.jpg

2. Grand Canyon, Las Vegas, San Francisco, Los Angeles, San Diego, Miami

 Ez a 3 hetes nyugati parti autó út az unokatestvéremmel egy másik nagy álmom volt,  ez a nyaralás is rengeteg élményt, új tapasztalatot és önismeretet adott, ezért ennek is itt a helye. A számok magukért beszélnek.

Az utunk számokban: 

•   Autóval megtett út 2458 mérföld és 3933k  Repülővel megtett út US-belül 2660 mérföld

•   Államok amelyekben jártunk (5db) Új-Mexikó, Arizóna, Nevada, Kalifornia, Florida

Állomások (17db) ahol megálltunk: ABQ, Flagstaff, Grand Canyon, Las Vegas, Okland, San Francisco, Cupertino, Monterey,Santa Maria, Santa Barbara, Los Angeles, Whitter, Long Beach, Santa Monica, Disneyland, San Diego, Miami

IMG_0123.JPG

3. Magyarország, Budapest

Június közepén kezdtem el újra dolgozni a régi munkahelyemen. Nagyon kedvesek voltak, amiért visszavettek, és visszavártak engem. Mai napig hálás vagyok nekik ezért, azonban 6 hónap után nem ugyanaz az ember tért vissza, mint aki voltam. Az első pár hét után tudtam, hogy ez már nem az én utam. Tudtam, hogy mi az én utam és merre szeretnék elindulni csak féltem. Féltem, hogy nem vagyok képes rá, féltem, hogy megbukom, féltem az ismeretlenbe beleugrani, féltem a biztosat egy bizonytalanra cserélni. Azonban az idő során ez a bizonytalan hang egyre erősebb lett bennem és elnyomta a félelmeimet. Nem volt könnyű hiszen nem csak a magam hangjával kellett szembe néznem, de a társadalmi elvárásokkal is.  Sokan furcsán néztek rám, hogy egy jól fizetett biztos munkát ott hagyok egy belső hang miatt és elindulok a bizonytalanba. Tudtam, hogy mit szeretnék csinálni, és tudtam, hogy meg is akarom próbálni és nem csak álmodozni az álmaimról, hanem meg is valósítani és tenni értük. Szóval nagyon büszke voltam magamra, amikor megtettem az első lépést és felmondtam. A büszkeség mellett felszabadultnak érzetem magam. Ez volt éltem második legjobb döntése és végre az életemért felelősséget vállaltam, kiálltam magamért és a boldogságom felé kezdtem haladni. Ez idő alatt megnyertem a Pénzügyi Békéltető Testület által meghirdetett alternatív vitarendezési pályázat senior első helyezetét, a teljes pályaművem itt található meg.  A díj elnyerése nagyon elismerést jelentett.  Ezzel a magabiztos öntudattal, elégedettség érzéssel vágtam neki Kaliforniának. Tudtam, hogy nem lesz könnyű az eleje, de meg akartam próbálni.

IMG_1905.jpg

4.Kalifornia: San Francisco, Monterey, Orange County, San Diego

Most már ki merem mondani, hogy nem volt könnyű az eleje, de a tudatos gondolkozás és célomra való fókuszálás egy idő után segített átbillenni. 42 napot töltöttem Kaliforniában, ez idő alatt egy ombuds konferencián vettem részt, ahol rengetek új szakemberrel ismerkedtem meg, továbbá 7 ombuds irodát látogattam meg, ahol interjúkat készítettem. Az interjúkról egy angol nyelvű összefoglalót írtam, amelyet a Nemzetközi Ombuds Egyesület zárt blogján is megjelent. Ez idő alatt még jobban megismertem magam, és sokat fejlődtem minden területen. Teljesen kikristályosodott, hogy mit akarok, merre tartok.  Tudom hogy vállalatokkal akarok együtt dolgozni, segíteni nekik egy harmonikus és proaktív munkahely létrehozásában, megteremtésében megelőzve a munkahelyi konfliktusok elmélyedését, amelyek sok esetbe alacsony munkamorálhoz, minőségi döntések csökkenéséhez, sikertelen projekthez vagy akár zaklatáshoz vezetnek.  

IMG_3018.jpg