Mitől repes a szívem?  Nekem a szervezeti mediációtól

Mitől repes a szívem? Nekem a szervezeti mediációtól

“Az életem egyik hitvallása hogy semmi sem történik véletlenül, mindennek meg van a maga miértje, és természetesen minden a megfelelő időben és módon történik. Tudom, hogy közhely, azonban általában beigazolódik. Ez múlt pénteken sem történt másképpen, amikor is elmentem a Womanspiration Hatásgyakorlásreggelijére,  ahol rendkívül hasznos tanácsokat kaptam a hatásos storytelling alapszabályairól. Arra gondoltam, hogy az én megéléseimet ebben a cikkben szeretném megosztani veletek.” 

Így utólag visszatekintve nagyon hálás vagyok az életemben előforduló negatív munkahelyi tapasztalatoknak, hiszen többek között ennek köszönhetem hogy megtaláltam azt a szakmát és hivatást, amitől repes a szívem és felcsillan a szemem.

Egy rosszul működő szervezetben munkavállalóként mindig is hiányoltam egy olyan platformot, ahol nyíltan és őszintén elmondhatom a véleményemet. Ahol kimondhatom az aggályaimat a munkatársakról, a szervezetben rosszul működő folyamatokról, a főnököm vezetői magatartásáról mindenféle következmény nélkül. Abban a helyzetben ettől a gondolattól furcsán érzetem magam. Úgy éltem meg, hogy ez csak az én igényem, és a sok rossz munkatapasztalataim után arra a következtetésre jutottam, hogy ez az igény csak egy álom marad.
Mindaddig így gondoltam amíg meg nem találkoztam a szervezeti mediációval és a szervezeti ombudsmannal.

A teljes cikket a womanspiration találjátok meg erre a linkre kattintva olvashatjátok el. Mitől repes a szívem? Nekem a szervezeti mediációtól.


Miért van szükség szervezeti ombudsra?

Miért van szükség szervezeti ombudsra?

A MUNKAHELYI KONFLIKTUS MINDENT TÖNKRETEHET! EZEKET KERÜLD EL!

A MUNKAHELYI KONFLIKTUS MINDENT TÖNKRETEHET! EZEKET KERÜLD EL!