Irányelveim

Irányelveim

Minden szolgáltatásomban  az International Ombuds Association etikai kódexben lefektetett alapelveket –titoktartás, függetlenség, pártatlanság,  kötetlen (informális)folyamat – tartom be és alkalmazom.  Azaz minden személytől és szervezeti egységtől független és pártatlan személyként teljes titoktartásban  segítem átbeszélni  egy kötetlen (informális)folyamat keretein belül a felmerülő problémákat és feltárni a lehetséges opciókat.

Titoktartás Akik igénybe veszik ezt a szolgáltatást tisztában kell lenniük, hogy semmilyen körülmények között nem adok ki személyes adatot. A vezetőség részére csak a vállalatban többször előforduló problémákat közvetítem név, személyes adat megjelölése és visszanyomozhatóság nélkül. Ezáltal a munkavállaló biztonságba érezheti magát, és nyíltan elmondhatja és megoszthatja a problémáját, hiszen nem kerül nyilvánosságra az esete, így nem lehet felelősségre vonni. Egy eset képez kivételt ha magában vagy másban akar a személy kárt tenni, vagy megsebezni. Bírósági folyamatban nem veszek részt, titoktartási kötelezettségemet semmilyen esetben nem szegem meg, és nem kötelezhetnek információ kiadásra. Semmilyen személyes adatot nem hozok a nyilvánosságra. Feljegyzést nem készítek, nem rögzítek személyes adatokat és az ügyekről nincsen beszámolási kötelezettségem. 

Függetlenség  Mivel semmilyen részleghez nem tartozom, független vagyok minden szervezeti egységtől csak a legfelsőbb vezetőségnek biztositok a vállalatban többször előforduló esetek, trendek , ebből kifolyólag egy független személyként tudok jelen lenni a vállalatban. 

Pártatlanság Mivel nincs beszámolási kötelezettségem, független vagyok a szervezeti hiearchiától, senkinek sem képviselem az érdekeit, ezért pártatlan tudok maradni a teljes folyamat során. Ellenben a HR osztállyal, akik riportálási és beszámolási kötelezettséggel rendelkezne a vezetők felé.

Informális Egy olyan kötetlen folyamat, amely során a lehetőségek tárházát tárjuk fel és a résztvevő szabadon dönt a további lépésekről. Nem adok tanácsot és nem hozok döntést senki helyett. Semmilyen formális azaz bírósági vagy a cégen belüli folyamatban nem veszek részt.

A részvevőknek azért fontosak ezek az értékek, mert semmilyen következménnyel nem jár ha elmondják és megosztják a problémáikat velem, hiszen nem lesz felelősségre vonva. A vállalatnak pedig azért fontos és jó ez az eljárás, mert így tényleg a valós problémát tudja meg, nem pedig a felszínen kapirgálnak. Ez az eljárás a vezetőség részére egy jelző funkcióként, a rendszer és folyamatok működésének feltérképezése szolgál.


Irányelveim-2.png
TUDJÁTOK HOGY MIK A BELSŐ MOZGATÓRUGÓTOK, AMIK MÁR GYEREKKORBAN KIALAKULNAK?

TUDJÁTOK HOGY MIK A BELSŐ MOZGATÓRUGÓTOK, AMIK MÁR GYEREKKORBAN KIALAKULNAK?

Reakció