Hogyan lehet mediátorrá válni Amerikában?

Hogyan lehet mediátorrá válni Amerikában?

El kell végezni egy 40 órás mediációs programot/tréninget, amit én az egyetemen végeztem el. A képzés minden szombaton reggel 9-5-ig tartott 6 héten keresztül. Ezt követően gyakorlati tapasztalatot kell szerezni a következőő papír megszerzéséhez. Gyakorlati lehetőség a Metropolitan Courthouse keretein belül lehet szerezni, aki elvégzi az egyetemi programot, az automatikusan jelentkezhet gyakorlatra a bíroságra. (A bíróság működését másik posztba kifejtem). Gyakorlati papír megszerzéséhez az alábbi dolgokat kell elvégezni, amit az utolsó órát követő 6 hónapon belül kell teljesíteni. 
- Három megfigyelés, azaz a mediációs ülésen csak megfigyelőként lehet részt venni, nem lehet közbe szólni vagy jegyzetet készíteni. A megfigyelésről a tanárodnak egy riportot kell készítened, amiben megadott válaszokra kell válaszolni, a megfigyelést követően 3 napon belül kell visszaküldeni a riportot. 
- Tanároddal társ-mediálni. Azaz már mediátorként veszel részt a folyamatban a tanároddal együtt. Az ülést követően a tanárod eldönti, hogy készen állsz-e az önálló mediációra, vagy még megfigyeléseken kell részt venned. Ha készen állsz
- 5 önkéntes mediáción (társ-mediáción) kell részt venned a bíróságon. Bíróságon mindig két mediátor vesz részt az ülésen.
Ezekkel végeztél, akkor megkapod a gyakorlati képesítési bizonyítványt is.

17359305_400676783630829_6344182062748813132_o.jpg
Miért nem terjedt még el Magyarországon a mediáció?

Miért nem terjedt még el Magyarországon a mediáció?

[ br(eakfast) + (l)unch ]www.brunch.com.jpg